Dry-aged

Marbled,Beef,Dry,Aging,Lies,In,The,Refrigerator

Dry-aged
vlees met passie gerijpt

Het dry-aged vlees bij Carnivor wordt met passie gerijpt. Chef Daniel legt er zich al jarenlang op toe om tot een perfecte rijping te komen. Zijn eigen rijpingkast is zijn grote trots.

Ons vlees is afkomstig van verschillende runderrassen en uit verschillende werelddelen. Het wordt verder gerijpt in een kast vol met Himalayazout vooraleer het op uw bord belandt. Bovendien vermeldt chef Daniel altijd persoonlijk de oorsprong van het vlees. We vinden het immers belangrijk dat u weet waar uw vlees vandaan komt. Tijdens het hele proces hebben we het grootste respect voor natuur en dier, net zoals de lokale leveranciers met wie we samenwerken.

Het is ons doel om kwaliteitsvlees met een intense smaak te verkrijgen – eerlijk, lekker en ambachtelijk bereid. Loopt het water u al in de mond? Reserveer dan snel een tafeltje in ons restaurant.

Wat is dry-aging?

Dry-aging is een natuurlijk proces dat lang geleden ontdekt werd toen vlees nog open en bloot in treinwagons werd vervoerd. In z’n huidige variant wordt enkel kwaliteitsvol vlees met een mooie dooradering in speciale rijpingkasten gerijpt.

Gedurende dat proces worden zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid en de circulatie in de cellen nauwkeurig opgevolgd voor een optimale rijping. Doordat het vocht in het vlees verdampt en natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken, is het vlees malser en smaakvoller dan ooit.

Het vlees besterft, waardoor het er aan de buitenkant misschien wat grauw uitziet en hard aanvoelt. Wanneer het wordt doorgesneden, is het vanbinnen echter knalrood en boterzacht.

Dry aged